Preskoči na vsebino Zemljevid strani

Vabilo na 3. okroglo mizo dne 29.3.2017 ob 16.uri

22. marec 2017

Zaključek izgradnje vrstnih hiš in stanovanj F6 ter gradnje blokov F2 v soseski Zeleni gaj na Brdu v Ljubljani

**Ob zaključku izgradnje vrstnih hiš in stanovanj F6 ter gradnje blokov F2 v soseski Zeleni gaj na Brdu, v Ljubljani, vas vabimo na OKROGLO MIZO**

**v sredo 29. marca 2017 ob 16.00 uri,**

**v prostorih SSRS na Poljanski cesti 31 v Ljubljani.**

Predstavljene bodo sodobne inovativne stanovanjske rešitve in način optimizacije ter racionalizacije v večstanovanjski gradnji.

Na okrogli mizi bodo sodelovali:

**- mag. črtomir Remec, direktor SSRS**

**- izr. prof. Vaso Peroviæ, Bevk Peroviæ arhitekti**

**- Angelo Žigon, Elea**

**- Borut Hafner, SSRS**

Na okrogli mizi bo predstavljena tudi brošura ob zaključku javnega natečaja za urbanistično, krajinsko in arhitekturno rešitev nove soseske BRDO 2, Ljubljana.

**Pogovor bosta vodili Ana Struna Bregar in Lenka Kavčič.**

Svojo udeležbo do 28.3.2017 potrdite na tajnistvo@localhost/SSRS.

Vljudno vabljeni!

**FUNKCIONALNA ENOTA F2 – štiri večstanovanjski objekti**

Kompleks funkcionalne enote F2 tvori niz štirih večstanovanjskih objektov zagotavlja 102 stanovanji (A1 – 24, A2 – 24, B -24, C – 30). V 10 stanovanjih je predvidena možnost prilagoditve za bivanje funkcionalno oviranih oseb. Slednja stanovanja so umeščena v pritličje objektov.
Konfiguracija terena se stopničasto spušča od Z proti V. Objekti so locirani na platoje in zato na različnih višinskih kotah. Med objekti so predvidene parkovne površine ter dostopne poti do objektov.

Vsi objekti so enostavne in pravilne tlorisne oblike in zasnove. Daljše stranice so orientirane približno v smeri S-J. Objekti so zasnovani po enotnem principu stanovanjskega bloka z osrednjim komunikacijskim hodnikom in stanovanji na vzhodnem ter zahodnem obodu. Stanovanja so orientirana enostransko, na vzhod oz. na zahod. Vzdolž vzhodnih in zahodnih stranic imajo objekti balkone. Primarni dostopi do objektov so z južne strani, z Ježkove ulice. Vhodi so na JZ vogalih objektov. Strehe objektov so ravne, deloma izvedene kot terasna etaža.

Vsi objekti imajo armiranobetonske konstrukcije. Povezani so s skupno kletno etažo namenjeno servisnim prostorom in parkirnim prostorom. Objekti so višinskega gabarita pritličje in 2 (B in C) oz. 3 nadstropja (A1 in A2). Skupna klet sega pod objekte A1, A2 in B, pod slednjim je zasnovana dvoetažno.

Za potrebe ogrevanja so v najvišji etaži objektov kotlovnice v kateri so nameščeni trije plinski kotli na zemeljski plin (večkotlovna naprava). Kot energetski vir je za vse objekte predvidena oskrba s plinskimi stenskimi kondenzacijskimi kotli. Sistem ogrevanja za stanovanjske in skupne prostore je dvocevni, predvideni pa so jekleni ploščati ventilski radiatorji. Priprava sanitarne tople vode bo akumulacijska z izmenjevalnikom toplote preko grelnikov sanitarne vode. Prezračevanje stanovanj bo urejeno kontrolirano, energetsko varčno – mehansko s higrosenzibilno regulacijo.

**FUNKCIONALNA ENOTA F6 – 5 manjših večstanovanjskih prostostoječih objektov, in sicer E1, E2, E3, E4 in E5 s skupaj 30 stanovanji (6 stanovanj na enoto).
Objekta E1, E2**

Zasnovana sta dva tipa stanovanj, ki funkcionirata kot »hiša na hiši«. Objekta E1 in E2 sta organizirana tako, da se v posameznem objektu po prerezu v višino prepletata po dve stanovanji. Objekt je etažnosti P+2. Manjše stanovanje je pritlično, po celotni površini stanovanja so razporejeni vsi bivanjski prostori ter vsi servisni prostori in garaža. Večje stanovanje ima v pritličju vhod, garažo in servisni prostor, vsi ostali prostori pa so smiselno razporejeni po zgornjih dveh nadstropjih. Pritlično stanovanje je z vsemi bivanjskimi prostori orientirano proti JV v atrij, stanovanje segajoče v nadstropje pa proti J oz. JV na ločeno teraso.
Temeljenje objektov je na armiranobetonski temeljni plošči, ki je podprta s piloti. Nosilna konstrukcija objekta je armiranobetonska. Etažne plošče, nosilne stene in stopnišča so armiranobetonska.
Streha nad zgornjim stanovanjem objektov E1, E2 je ravna, v minimalnem naklonu, nepohodna.
Terasa zgornjega stanovanja je hkrati streha nad pritličnim stanovanjem.
Finalni sloj fasade je lesen – iz kvalitetnih macesnovih desk s prezračevanim slojem in zaščito toplotne izolacije z vetrno zaporo. Toplotna izolacija fasade je kamena volna, v delih nad horizontalnimi stiki jo zamenja ekstrudiran polistiren (XPS) v višini cca 30 cm, v območju stropov balkonov in previsnih fasad se pojavlja tudi ekspandiran polistiren (EPS).

Objekti E3, E4, E5
Objekti E3, E4 in E5 so večstanovanjski objekti, v katerih je po šest stanovanjskih enot. Vsaka stanovanjska enota ima svoj vhod neposredno iz zunanjega prostora. V vsakem od objektov je šest stanovanj, ki funkcionirajo kot vrstne hiše.
Objekti E3, E4 in E5 so horizontalnih gabaritov 12,50 m x 33,20 m. V višino je objekt zasnovan kot K+P+1+T. Z vzhodne strani se s parterjem, na katerem so dostopi, dovozi in parkiranje, postavljajo ob dovozno cesto, ki poteka čez funkcionalno enoto.
V kletni etaži je poleg vhodnega dela v objekt, dnevnega wc-ja, prostora za plinsko peč in shrambe tudi večja garaža ter stopnišče v zgornje etaže. V pritličju so vsi dnevni prostori (kuhinja, jedilnica in dnevni prostor), v prvem nadstropju sta spalnica in večja soba, ki ima kasneje možnost delitve na dve enoti ter kopalnica in prostor za pranje, v terasni etaži je večji studio oz. delovni prostor z izhodom na teraso.
Finalni sloj fasade je lesen – iz kvalitetnih macesnovih desk s prezračevanim slojem in zaščito toplotne izolacije z vetrno zaporo.

Konstrukcijska zasnova objekta je armiranobetonska konstrukcija. Plošče in nosilne stene so armiranobetonske. Temeljenje objektov je na temeljni plošči debeline 30cm, pod ploščo so benotto piloti fi 80cm in fi 100cm. Piloti so pod vsemi objekti, na vseh ključnih stikih nosilne konstrukcije s temeljno ploščo.
Objekti E1, E2, E3, E4, E5 – Ogrevanje, prezračevanje, hlajenje
Vsaka stanovanjska enota je priključena na javno vodovodno omrežje preko vodomernih mest ter na javno plinsko omrežje. Ogrevanje in priprava tople sanitarne vode je urejena za vsako stanovanjsko enoto posebej s samostojnimi plinskimi kondenzacijskimi kotli. Sistem ogrevanja je dvocevni , nameščeni so tipski ploščati jekleni radiatorji in talni konvektorji. Topla sanitarna voda se pripravlja v stenskem kondenzacijskem kotlu. Razvod tople sanitarne vode je izveden podometno v stenah in toplotni izolaciji betonskih estrihov do posameznih porabnikov.

Stanovanja imajo vgrajeno decentralizirano higrosenzibilno kontrolirano mehansko prezračevanje z odvodnimi ventilatorji s kontrolo vlage, ki so nameščeni v kopalnicah in straniščih, ter z odvodnimi ventilatorji nameščenimi v kuhinjah. Dovod zraka je izveden preko prezračevalnih dovodnih elementov nameščenih ob okenskih okvirjih. V kuhinjah je predvidena možnost vgradnje kuhinjskih nap na obtočni zrak s filtri iz aktivnega oglja v sklopu opreme.
Predvidena je tudi možnost vgradnje split klima naprav. Mesta notranjih enot so predvidena v dnevnih prostorih, medtem ko so predvidena mesta zunanjih enot v loži ob dnevnem prostoru ali na strehi objekta. Za zunanje enote so mesta v objektu točno določena.

**Projekt arhitekture: Bevk Peroviæ arhitekti d.o.o.**

**Projekt zunanje ureditve Dekleva Gregorič Arhitekti d.o.o.**

**Projekt gradbenih konstrukcij in globokega temeljenja: Elea d.o.o.**

Več informacij: https://ssrs.si.

Premium WordPress Themes Download
Download Premium WordPress Themes Free
Download WordPress Themes Free
Download Nulled WordPress Themes
download udemy paid course for free
download mobile firmware
Download Nulled WordPress Themes
lynda course free download

Preberite tudi

26. marec 2024

Vabilo na SUPER-i Webinar 2.0

  Spoštovani,   Naložbe v projekte energetsko učinkovitih obnov javnih ...
18. marec 2024

Stanovanjski Sklad RS je sodeloval na 5. Gradbeno-prostorsko-okoljski konferenci v Ljubljani

Predstavnica Stanovanjskega sklada RS Sanja Burnazović, vodja investicijskega sektorja, ...
11. marec 2024

Anketa: Naložbe v energetsko prenovo stavb

Spoštovani, v sklopu sodelovanja v projektu SUPER-i je Stanovanjski sklad RS pripravil ...
08. marec 2024

Sklad je sodeloval na okrogli mizi: Kaj moramo pri nas spremeniti, da bi spodbudili trajnostno gradnjo?

Predstavnica Stanovanjskega sklada RS Sanja Burnazović, vodja investicijskega sektorja, ...